Potatis i ugn + kyckling

I dag blir det fusk. Jag kryper till Canossa och erkänner att i dag fuskar jag. Jag hade ingen lust att lägga ned en massa tid på matlagning så jag tog en genväg. Maträtten tar en timme att laga men man behöver inte många förberedelser.

Kattlek uppdragbar kyckling - Kattkompaniet.nu

Fusket består av djupfrysta kycklinglår. Dessa blir goda. I alla fall när all vätska runnit ur dem. 1/3 av kycklingköttet består av saltlake så därför kommer de, när de är klara, att simma i en vätska bestående av vatten, salt och kycklingfett. Det låter värre än det är.

Börja med att sätta ugnen på 200 grader Celcius och plocka fram två ugnsfasta formar. Dessa ska få plats, i ugnen, samtidigt så kolla i förväg vad som funkar. Lägg sedan ett lager av rapsolja i botten på båda och lägg de frysta och kryddade kycklinglåren i den ena. Du kan sätta in dem redan nu.

Den andra formen ska få ett tunt lager av rosmarin, grovsalt och mald svartpeppar i botten.

Potatisar, Rot, Grönsaker, Rotsaker

Nu kommer det kuliga. plocka fram några rentvättade potatisar och skär dem på längden. Lägg dem med snittytan ned i den ugnsfasta formen. På så sätt suger potatisen upp de gottiga kryddorna.

Eftersom vi har två olika formar så slipper också potatisen att bli soggig från kycklinglårens vätska.

Ställ nu in den andra formen i ugnen och lyssna sedan till en av Sveriges främsta barytonsångare – Peter Matei, när han sjunger Deh vieni Finestra ur Don Giovanni.

Nu är det klart. Vi behöver bara vänta i en timme på att det ska bli smarrigt.

SELTERSGLAS 16CL ISLANDE - Glas, Utrustning, Vatten/Selterglas - Kramtex

Jag blev tillfrågad vad man kan dricka till. Rekommenderar äkta Seltersvatten vilket naturligtvis ska drickas ur seltersglas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 17 =